11 980 лева e месечната заплата на шефа на ”Автомагистрали”
Секция: Анализи
02 Юни 2021 14:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 11 980 лева e месечната заплата на шефа на ”Автомагистрали”

/КРОСС/ Държавната фирма „Автомагистрали", през която минават милиарди за строителство на пътища и която доскоро бе обвита в пълна мистерия, е решила да стане публична. Компанията има нов сайт, на който е обявила заплатите на тримата членове на управителния си съвет, пише tvn.bg.

Изпълнителният директор на „Автомагистрали" Стоян Беличев получава 11 980 лв Останалите двама членове - Иван Коларов и Александър Филев, се разписват срещу 3660 лв.

Само преди няколко седмици Беличев бе на изслушване пред парламентарната комисия по ревизия на управлението на Бойко Борисов, оглавявана от Мая Манолова. Там шефът на „Автомагистрали" упорито обясняваше, че фирмата строи сама пътища, макар че няма нито персонал, нито машини.

От думите му се разбра, че „Автомагистрали" не провежда обществени поръчки, защото законът й го позволява. Вместо превъзлага дейностите, които уж сама би трябвало да извърши, под маската на договори за наем и доставка на материали. По тях се плащат милиарди на няколко големи строителни фирми, които са истинските строители