КБТБ иска отпадане на ограниченията за влизане в България на туристи от страните от ЕС
Секция: Туризъм
10 Юни 2021 15:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
КБТБ иска отпадане на ограниченията за влизане в България на туристи от страните от ЕС

/КРОСС/ Членовете на Конфедерацията на българския туристически бизнес (КБТБ) настояват за отпадане на всички ограничения за влизане в България на туристи от страните от ЕС, Великобритания, Русия и Израел, подкрепа на българските авиокомпании, за да могат веднага да поемат потенциалния интерес, който съобщението, че отпадат ограниченията ще произведе, и да има карантинни хотели. Това каза на пресконференция в БТА изпълнителният директор на Националния борд по туризъм (НБТ) Полина Карастоянова.

НБТ е член на Конфедерацията.

По въпроса за карантинните хотели Карастоянова посочи, че е необходимо във всеки ключов туристически комплекс да бъде определен хотел за тази цел и разходите за неговата издръжката за сезона да бъдат поети от държавата. Алтернативна възможност е държавата да определи за карантинни цели някои от почивните станции - публична държавна собственост, на различни административни ведомства, които се намират във всеки голям туристически комплекс.

Ако ние утре - 11 юни, не излъчим съобщения в международен план, че след две седмици, считано от 26 юни, когато обикновено през уикенда започват пътуванията, отпадат ограниченията и българската държава поема издръжката и настанява в карантинни хотели, нуждаещи се от това туристи, сезонът има всички шансове да бъде провален от наша страна, защото няма да сме си свършили работа, заяви Карастоянова.