МЗ осигурява допълнителна сграда и близо 3 млн. лв. за ремонт на Центъра за психично здраве – София
Секция: Здраве
11 Юни 2021 13:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МЗ осигурява допълнителна сграда и близо 3 млн. лв. за ремонт на Центъра за психично здраве – София

/КРОСС/ Министерство на здравеопазването ще предприеме действия по апортиране на сграда-държавна собственост в капитала на „Център за психично здраве - София" ЕООД (ЦПЗ-София), намираща се на ул. „Владайска река" №25 /бул. „Сливница" №309/. След финализиране на процедурата, болницата ще стане собственик на имота, след което Министерството ще отпусне средства за проектиране, ремонт и реконструкция на сградата. По първоначална оценка на експертите в здравното министерство стойността на инвестиционния проект ще е близо 3 млн. лева.

Целта на инвестицията е да бъдат осигурени всички най-нови стандарти в лечението на пациентите в психиатричната болница и да се създадат благоприятни условия за работещите и пациентите. Амбициите на Министерството е да гарантира ускорено проектиране, обявяване на обществена поръчка и сключване на договор с изпълнител от страна на лечебното заведение, като по-голямата част от дейностите по обновление трябва да приключат до края на 2021 г.

ЦПЗ-София в момента се помещава в сгради от павилионен тип, строени преди средата на миналия век, на които са извършвани минимални ремонтни дейности по сградните инсталации, което поражда и спешната необходимост от подобряване на материалната база.