Медицинската експертиза: Милен Цветков не е имал шанс
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Юни 2021 14:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Медицинската експертиза: Милен Цветков не е имал шанс

/КРОСС/ Продължава делото за катастрофата, при която загина Милен Цветков. Съдът днес разглежда комплексна петорна техническа и медицинска експертизи, които ще покажат начина на настъпване на катастрофата и връзката с травмите, довели до смъртта на журналиста.

Според експертизите колата на Милен Цветков е ударена от автомобила, управляван от Кристиан Николов, със скорост 98 километра в час. Тъй като автомобилът, който е управлявал подсъдимият е с доста по-голяма площ и по-голяма маса, се е получила много голяма кинетична енергия, от която колата на Милен Цветков изхвърча буквално в центъра на кръстовището, а тялото на Милен Цветков се е притиснало силно между шофьорската седалка и волана.

От това настъпва първоначално частично, а в последствие и пълно разкъсване на аортата около сърцето на журналиста. Започва кръвоизлив, който буквално за няколко минути притиска сърцето и спира неговата дейност.

Проф. Станимир Карапетков е направил комплексната експертиза за катастрофата с Милен Цветков

Заключението на медиците е, че при тези травми, които са нанесени, смъртта е била абсолютно неизбежна и няма общо с навременната или ненавременна правилна или неправилна първа медицинска помощ, която пристигналият на място екип е оказал.

В началото на съдебното заседание адвокат Любомир Таков се опита да протестира срещу приемането на вчерашната експертиза, която доказва употребата и влиянието на наркотици върху поведението на подсъдимия.

Адвокат Таков се опита да оспори, че направилите експертизата имат необходимата квалификация, за да кажат дали той е бил под влияние на наркотици и дали те са оказали влияние върху неговото поведение.

Това искане съдът не допусна.

Експертизата остава приета с всички заключения и показания дадени от експертите в съдебна зала.

След като бъдат разгледани тези експертизи страните ще имат право да поставят свои допълнителни искания. Ако съдът ги приеме, делото ще продължи в следващи заседания.

Ако съдът ги отхвърли, ще се насочат заседания за пледоарии, така че може да се каже, че делото наближава своята финална права.

Сн. Десислава Кулелиева. БНТ