Москва удължава антивирусните рестрикции и въвежда нови
Секция: Русия
18 Юни 2021 16:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Москва удължава антивирусните рестрикции и въвежда нови

/КРОСС/ Кметът на Москва Сергей Собянин продължи до 29 юни включително допълнителните ограничения, наложени миналата седмица заради нарасналата заболеваемост от КОВИД-19, и въведе нови. Той съобщи това днес в своя блог, предаде ТАСС.

От понеделник неработните дни, обявени в руската столица, обаче приключват, сочи публикуван днес указ на кмета. Същевременно в града започват експериментално да работят "безковидни" ресторанти, които ще приемат само клиенти, удостоверили, че са ваксинирани.

До 29 юни се продължава забраната ресторантите, баровете и клубовете да работят нощно време - от 23.00 до 06.00. Тя не засяга доставките на храна и продажбите за вкъщи, както и продажбата на стоки и предоставянето на услуги за бита.
Идната седмица ще останат затворени детските игрални стаи, зоопаркът, зоните за хранене в моловете и други подобни сгради. Остава в сила забраната да се използват детските и спортните площадки, беседките и други обекти в парковете. За пейките обаче се прави изключение.

Не повече от 1000 зрители е разрешено да присъстват на концерти и спортни прояви. Дискотеките ще бъдат затворени, както и фен зоните, създадени във връзка с европейското футболно първенство.

Властите на Москва планират след консултации с правителството да започнат повторна ваксинация срещу коронавируса на вече имунизирани хора. Ваксинацията на мигрантите, работещи в столицата, се предвижда да започне в началото на юли или дори по-рано.