Време е българските политици да се научат да говорят с българските граждани
Секция: ПОЛИТИКА
20 Юни 2021 09:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Време е българските политици да се научат да говорят с българските граждани

/КРОСС/ „В последните 10 години българският избирател се разглеждаше от управляващите като човекът, пускащ бюлетини. Ние направихме нашата "Визия за България" вследствие на разговор именно с българските избиратели какво искат те. Време е българските политици да се научат да говорят с тях. Нашата програма и платформа са изцяло изградени точно на този разговор. Ние говорим за преизчисляване на пенсиите, за промяна на модела на здравеопазването, за подпомагането на работещите млади българи и техните деца, за промяна в
образователната система." Това заяви водачът на листата на Коалиция "БСП за България" в Перник Стоян Мирчев в ефира на NovaNews като допълни, че всичко това са желанията на българите за по-нормален живот, за вдигане на доходите, за връщане на институциите там, където трябва да бъдат - да пазят българските граждани, а не българските олигарси.

По отношение на партията "Има такъв народ" Мирчев коментира: „ИТН показаха в Народното събрание, че извън него на думи и на послания са много силни, но когато стане време за действия - никакви ги няма. За този месец и нещо, в който беше 45-ия парламент, можеше поне 2-3 ключови за българските граждани политики да бъдат приети. За съжаление единственото, което се случи, е Изборният кодекс. Бяхме на крачка от преизчисляване на пенсиите, но и това не се случи. Затова се надявам мъдростта при тях да е малко по-силна в следващия парламент, защото все пак всички трябва да намерим общия път за разговор помежду си, за да можем  да спасим България от блатото, в което ни набута ГЕРБ последните 12 години", категоричен бе Мирчев.

 В предаването "Офанзива с Любо Огнянов" социалистът изрази надежда, че т.нар. "партии на протеста" са научили своя урок, че политиката е място, където трябва да се водят разговори. „Предстои да видим и дали всички сме искрени с това, че искаме да демонтираме порочния модел на управление, който наложи ГЕРБ", обясни той като добави, че БСП се бори с тях от 10-12 години. „Не
забравяйте, че всички скандали, които в момента се формализират от служебното правителство, ние ги вадихме наяве в последните 4 години, когато и тези протестни партии никакви ги нямаше", каза още той, като припомни, че част от лидерите на тези партии са били в правителство на ГЕРБ или са избирани на различни постове от тях. „Трети пък каниха Бойко Борисов в шоуто си, за да му правят ПР. Но в тези 4 години БСП беше единствената, която се бореше срещу ГЕРБ", посочи Стоян Мирчев.
„Да не забравяме, че една от най-важните промени за "Има такъв народ" в 45-ото Народно събрание беше падане на ограничението на секциите извън ЕС. В следствие на това в Турция секциите са се вдигнали с 250%, така че с тази поправка на кого помогнаха най-много - на българите във Великобритания и САЩ или на ДПС в Турция?", попита социалистът.

Стоян Мирчев заяви, че в момента, включително и в Перник, половината листа е обновена, мястото на коалиционния партньор е преместено, а листата в областта е втората по младост със средна възраст 39 години.

На въпроса какво ще направи за област Перник, водачът на листата за областта отговори: „Голяма част от проблемите, по които ние сме предложили решения в платформата ни, конкретно кореспондират и с проблемите, които виждам на територията на Перник. Там е тежко състоянието на двете общински болници, трябва да се подобри инфраструктурата и най-важното - направени са първите крачки индустриалната зона да стане факт", коментира Мирчев. 

Относно служебното правителство специалистът заяви: „То има две важни задачи и истинската оценка за тях ще я дадем на 11-ти. Първата задача е да организират честни избори и втората - да разкрият в какво състояние е държавата и кой е виновен за това", заключи Мирчев.