Административна грешка лиши шестима от участие в Токио
Секция: СПОРТ
20 Юли 2021 16:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Административна грешка лиши шестима от участие в Токио

/КРОСС/ Полша прати шестима свои плувци обратно у дома заради административна грешка. Първоначално местната федерация е заявила списък с общо двадесет и трима състезатели, но след пристигането на групата в Токио е станало ясно, че по правилата на международната федерация групата на страната може да бъде само от седемнадесет души. Така шестима от полските плувци няма да могат да плуват на Олимпиадата заради невнимание от страна на федерацията им. Действие, за което президентът на централата Павел Сломински се извини.

"Съжалявам и съм натъжен от ситуацията. Подобно нещо не трябва да се случва, а реакцията на плувците е напълно очаквана", казва Сломински и добавя, че до това неразбирателство се е стигнало заради прекомерно голямото желание на поляците да имат възможно най-много представители на Игрите.

Алисия Чорж, която е една от засегнатите и която има участия на две Олимпиади, не скри недоволството си от случилото си.

"Представете си как посвещавате пет години от живота си на най-важното спортно съжитие в света, отказвате се от личния си живот и жертвате семейството си, за да се стигне до този момент", написа тя.

Голяма част от полския плувен национален отбор подписа отворен писмо, с което призовава за оставки от страна на ръководството.