Нова електрическа кола ще добива крипто, докато се зарежда
Секция: Автомобили
21 Юли 2021 18:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нова електрическа кола ще добива крипто, докато се зарежда

Очаква се 2023 Spiritus да направи блокчейн революция

/КРОСС/ Изчислителната мощ на електрическите автономни автомобили нараства експоненциално. Те изискват някои сериозни спецификации, за да се управляват ефективно и да гарантират безопасността на своите пътници.

Ето защо при този клас автомобили се гледа не само това колко мили могат да изминат с едно зареждане, а и какви са компютърните им способности.

Такъв е и примерът с новото возило канадската компания за превозни средства и скутери Daymak. То се нарича 2023 Spiritus и представлява автономна електрическа кола, която може и да добива криптовалути по време на зареждане.

Според прессъобщение на компанията, от юни насам тя е привлякла 350 милиона долара от предварителни поръчки. При поръчките Daymak приема и заплащане с криптовалути, включително Doge, Etthereum и Cardano. "Когато Spiritus бъде пусната на пазара, ще предизвика блокчейн революция", се казва още в изявлението към медиите.

И други производители на автомобили вече внедряват мощни компютри в автомобилите си. Американският разработчик на процесори NVIDIA например е в челните редици при разработката на оборудване, предназначено за автономни превозни средства.