Андрей Кузманов ще присъства на откриването на Олимпиадата в Токио
Секция: СПОРТ
22 Юли 2021 12:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Андрей Кузманов ще присъства на откриването на Олимпиадата в Токио

/КРОСС/ Служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов ще присъства на официалната церемония по откриването на 32-ите Летни олимпийски игри на 23 юли в Токио и ще изрази подкрепата си към българските олимпийци на най-висшия спортен форум на планетата, съобщиха от институцията.

България ще бъде представена от 42-ма състезатели в 14 вида спорт - бадминтон, бокс, борба, вдигане на тежести, гимнастика, джудо, кану-каяк, карате, лека атлетика, плуване, спортна стрелба, ловна стрелба, тенис на маса и художествена гимнастика. Българските спортисти са спечелили 37 квоти за Игрите в тези спортове.

Министър Кузманов ще има официална среща с Коичи Хагиуда - министър на образованието, културата, науката и технологиите на Япония, на която ще бъдe обменен опитът на двете държави в областта на политиката за младежта и спорта и ще бъдат обсъдени възможностите за бъдещо сътрудничество.

Българският спортен министър ще участва в онлайн среща с представители на шестте японски града - домакини на спортни лагери за подготовка на български олимпийски състезатели.