Спасиха мъж, атакуван цяла седмица от мечка в Аляска
Секция: ЛЮБОПИТНО
23 Юли 2021 18:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Спасиха мъж, атакуван цяла седмица от мечка в Аляска

От покрива на бараката си той успял да подаде сигнал, който бил забелязан от Бреговата охрана на САЩ

/КРОСС/ Мъж е спасен в Аляска, след като отчаяно сигнализирал за помощ, атакуван и тормозен от мечка гризли в продължение на една седмица, съобщи BBC, като се позова на съобщение на Бреговата охрана на САЩ.

Служителите от бреговата охрана бяха известени със SOS съобщение и откриха на покрива на барака мъж, който размахва двете си ръце във въздуха, призовавайки за помощ.

Бреговата охрана уточнява в съобщението си, че това е международен сигнал за бедствие.

Мъжът им казал, че е бил нападнат от мечка и не е спал с дни, след като тя се е връщала в лагера му в продължение на седмица. По торса му имало синини, а единият му крак бил ранен и превързан.

Екипажът на хеликоптера е бил на път с екип учени на мисия за изследване на дивата природа, когато се отклонил от курса си след съобщението за бедствие.

Според "Ню Йорк Таймс", мъжът почти е изчерпал патроните за пистолета си, а вратата на бараката, в която бил отседнал, била откъртена.

"По някое време мечката го беше влачила надолу към реката", каза пред вестника лейтенант Джаред Карбахал. "Той имаше пистолет. И каза, че мечката се връщала всяка вечер и не е спал от няколко дни."

Човекът не е посочен по име, но служители съобщиха, че е в края на 50-те или началото на 60-те години е бил докладван за закъснял от пътуването си с приятели.

Приятелите му съобщили, че той не се е върнал в Ном.

Американската брегова охрана го откара в болница, за да получи медицинска помощ, но заяви, че нараняванията му не са животозастрашаващи.

Службата за риба и дивеч на Аляска описва щата като "меча държава", но подчертава, че агресивните срещи с вида са редки.