Концесионерът на "Смокиня" забранява поставянето на чадъри в свободната зона
Секция: Туризъм
28 Юли 2021 10:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Концесионерът на "Смокиня" забранява поставянето на чадъри в свободната зона

/КРОСС/ На плаж „Смокиня" има чадъри, шатри, барбарони, има и свободна зона, разказа репортер на бТВ. Но концесионерът е поставил табела, с която забранява в свободната зона да бъдат поставяни такива.

Емил Чолаков, представител на Министерство на туризма: "Относно забраните за внасяне на храни, напитки това не е от компетентността на Министерство на туризма. Компетентните органи са БАБХ и РЗИ. Ние направихме проверка, установихме, че няма нарушения, цените отговарят на обявените, налице е необходимият брой спасители, медицинско обслужване и т.н."

Според Емил Чолаков, летовниците могат свободно да разполагат плажни принадлежности - чадъри, шезлонги, и всякакви други принадлежности. „Не виждам проблем да се постави шатра. По принцип шатрата следва да се третира като плажна принадлежност. Относно забраната за чадъри над 1,5 м - в този случай концесионерът трябва да се обоснове на какво основание е въвел това ограничение".

Концесионерът отказа да се включи на живо, но отговори преди това -
„Шатрите, които се разпъват не са желателни, необходимо е чадърите да бъдат през 20 м, но ако хората си ги поставят не се бием с тях, просто им казваме какви са новите правила.

Ограничение, да не се поставят шатри на плажа от Министерство на здравеопазването, няма - това е отговорът на Министерство на здравеопазването.