Имало е очевидец на стрелбата срещу свидетеля по делото "Килърите"
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Август 2021 12:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Имало е очевидец на стрелбата срещу свидетеля по делото "Килърите"

/КРОСС/ Мишената на опита за покушение бил със свой познат

Окръжна прокуратура-Велико Търново ръководи досъдебното производство във връзка с получения сигнал за стрелба в Горна Оряховица.

Екшънът се разиграл около 7,30 ч. в сряда. В РУ на МВР-Г.Оряховица, е постъпил сигнал от Цончо Ненов, затова че срещу него и друго лице, намиращо се в автомобила му, са произведени изстрели. Нападателят е избягал от местопрестъплението.

"В хода на разследването се извършват действия по разследването с цел събиране и проверка на доказателства за изясняване на обстоятелствата, свързани с произшествието, предприети са и оперативно-издирвателни мероприятия. Изследват се всички възможни версии за мотивите и характера на посегателството", заявяват още от Окръжната прокуратура.

Цончо Ненов е известен като един от ключовите свидетели по мегаделото "Килърите". Арестите започнаха през 2010 година, а процесът срещу участниците в престъпната група завърши през 2015 година. Трима от групата за мокри поръчки са в затвора до живот. Това са Петър Стоянов - Сумиста, който е сочен за лидер на групата, Георги Вълев и Васил Костов-Кеца. Четвъртият осъден е Янко Попов-Туцо, който има 10-годишна присъда.

Петър Стоянов-Сумиста е осъден за организиране на убийствата на търновския адвокат Петър Лупов и шуменския бизнесмен Румен Рачев. Васил Костов и Георги Вълев са признати за виновни за подбудители и помагачи в извършване на двете убийства.

Янко Попов е осъден за участие в убийството само на Лупов.