БСП: Временен кабинет за справяне с новата Covid вълна и последиците от нея
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Август 2021 11:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БСП: Временен кабинет за справяне с новата Covid вълна и последиците от нея

/КРОСС/ Лидерът на БСП Корнелия Нинова разкритикува т.нар. партии на протеста. От парламентарната трибуна тя заяви, че обещаната от тях промяна не се е случила и че са започнали да налагат разделителни линии.

Нинова призова за разум и диалог за третия мандат за правителство, за който БСП има готовност:

„Надделяха партийни и групови интереси. Казваме, че сме готови, ако президентът даде третия мандат на нас, да проявим отговорност, да проявим диалогичност, да поканим всички без ДПС и ГЕРБ на разговори, да сложим на масата пет-шест важни неща, да сложим срок за изпълнение на тези неща, да започнем разговори със служебните министри дали приемат да се превърнат в редовно правителство. Това е изпит за истински политици и държавници".

Кабинет с хоризонт шест месеца за справяне с новата вълна на коронавирус и икономическите последици. Така от БСП виждат развръзката на създалата се ситуация, при която „Има такъв народ" няма да реализира мандат за съставяне на правителство, обяви преди това в кулоарите на парламента лидерът на левицата Корнелия Нинова.

„Ние имаме 36 депутати, не можем сами, не проявяваме високомерие, не поставяме условия, проявяваме разум".

Третият мандат е „критичен", заяви още Корнелия Нинова и призова политическите сили към „диалогичност":

„Малко е безотговорно това - избори до дупка. Особено, ако правим избори през есента в, не дай Боже, развилняла се Covid криза, социална криза, икономическа".

Помолена за коментар на намерението на „Има такъв народ" да подкрепи президента Румен Радев за втори мандат, Корнелия Нинова отговори с думите: „Поздравления! Ние нашето решение го взехме отдавна".