ABBA влязоха в дигиталната история
Секция: Шоубизнес
12 Септември 2021 08:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ABBA влязоха в дигиталната история

С Джордж Лукас зад гърба си

Ще изпълняват 22 от най-големите хитове на групата

/КРОСС/ Шведската поп сензация ABBA се завръщат на сцената като виртуални аватари, цифрово пресъздадени, за да изглеждат с 40 години по -млади, отколкото са днес.

Компютърни графични аватари на четиримата членове на ABBA, които изглеждат така, както изглеждаха в разцвета на силите си, с прякор „Abbatars" (АББАтари - от АББА и аватари), ще бъдат представени в нов концерт на живо в Лондон, наречен „ABBA Voyage".

АББАтарите, създаден от ILM (компанията за специални ефекти, създадена от Джордж Лукас, за да реализира визията си за Междузвездни войни), ще бъдат прожектирани в арена с капацитет 3000 души, специално създадена на мястото на Олимпиадата в Лондон през 2012 г. в Ийст Енд.

Заедно с виртуалните аватари на Бени Андерсон, Ани-Фрид Лингстад (Фрида), Агнета Фалтског и Бьорн Улвеус, ще свири на живо 10-членна група. Заедно те ще изпълняват 22 от най-големите хитове на групата по време на поп концерт, който ще се повтаря седем пъти седмично.

За да се пресъздаде живо присъствие на сцената, най-съвременната компютърна анимация ще бъде проектирана пред аудиторията, използвайки актуализация на стар викториански театрален трик, наречен „Духът на Пепър". Техниката е била популярна през 1800 -те години за създаване на спектрални привидения, но най-скоро е била използвана в атракционния тематичен парк Disney's Haunted Mansion.