Германия сложи край на българското участие на Евроволей 2021
Секция: СПОРТ
13 Септември 2021 07:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Германия сложи край на българското участие на Евроволей 2021

Нашите взеха гейм, но отново показаха защо нямат сили за нещо голямо

/КРОСС/ България приключи участието си на Европейското първенство по волейбол след поражение с 1:3 гейма от Германия на осминафиналите.

Хората на Андреа Джани бяха фаворити преди мача и показаха защо след 25:14, 18:25, 25:19, 25:22. Това е третата им поредна победа над нашите след тази в олимпийските квалификации и Лигата на нациите.

Слабото представяне на момчетата на Силвано Пранди продължи и в тази фаза и класиране напред не принадлежеше на логиката, въпреки че волейболистите ни имаха своите добри моменти на турнира. Мъжете ни последваха съдбата на дамите, които също отпаднаха на осминафинал.

А днешният срещу Германия в Острава бе странен, тъй като съперниците ни всячески се опитваха да ни помогнат с много сгрешени сервиси, но България не успя да покаже достатъчно добра ефективност в атака и на блокада.

Така на второ поредно издание националите ни отпадат на осминафинал, след като същото се случи и през 2019-а след загуба с 1:3 от Словения. В предходните четири издания България неизменно достигаше поне до четвъртфинал.

Първият гейм бе най-слаб за нашите играчи, като те бързо допуснаха огромен пасив от пет точки при 8:13, а след това разликата набъбна до 21:13. В крайна сметка германците спечелиха с ефективната си атака и 25:14.

България излезе много по-уверено за втората част и показа рядък проблясък. Мачът вървеше точка за точка, но в средата на гейма нашите направиха разлика от около пет точки. В края на частта поредни блокади донесоха триумфа с 25:18.

Третата част обаче също бе слаба. Отново се тръгна с точка за точка, но след десетата германците влязоха в серия, въпреки че продължаваха регулярно да грешат на сервис. Опитният Георг Гроцер се развихри в атаки и се получи разлика от седем точки при 22:15. Крайният резултат бе 25:19.

Последният четвърти гейм започна позитивно за България. Атаки на Цветан Соколов доведоха от аванс от 8:4. Постепенно германците изравниха играта, а нашите започнаха да грешат и напрежението се настани в българското поле. Германия поведе в резултата в 18-ата точка, а след това влезе в серия и стигна до четири геймбола при 24:20. Нашите заличиха два, но само толкова

В четвъртфиналите германците ще спорят за място сред най-добрите 4 с Италия.