Как да изберете хостинг план, който да съживи вашия онлайн бизнес?
Секция: ИКОНОМИКА
13 Септември 2021 16:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Как да изберете хостинг план, който да съживи вашия онлайн бизнес?

/КРОСС/ Вашият хостинг доставчик говори много за вашия уебсайт. Той ще определи колко бързо ще се зарежда сайтът ви и как ще представите марката си в света на онлайн бизнеса. И ако не осъзнавате това добре, накърнявате репутацията на вашата марка.

Но как да започнете с избора на хостинг план? И как да разберете дали сте с надежден уеб хост?
Има няколко фактора, които трябва да се вземат предвид, като скорост, поддръжка, киберсигурност и разбира се, цена.

1. Научете видовете хостинг
Ако имате поне минимална представа от уеб хостинг, това е добро начало. Но ако искате най-добрия хостинг план за вашия бизнес уебсайт, ще трябва да имате по-дълбоки познания за него.
Накратко, вашият уебсайт се нуждае от уеб хост, който денонощно и надеждно ще съхранява всичките данни на сървърите си. Всеки път, когато потребител посети вашия сайт, неговият браузър изпраща заявка до сървъра на вашия уеб хост, който на свой ред обработва заявката и показва съответната страница на потребителя.

Уеб хостингът бива следните видове:
- Споделен хостинг
Споделен хостинг е когато уебсайт споделя сървърно хранилище с уебсайтове на други хора. Това е популярна опция за хостинг сред физически лица и малък бизнес.

Защо? Поради достъпната цена.
Тъй като споделяте сървърното пространство със стотици други уебсайтове, вие също споделяте разходите. Със споделения хостинг вие стартирате вашия сайт без солидната инвестиция.

Хостинг плановете на Jump.BG предлагат всичко необходимо за един фирмен уебсайт или стартиращ онлайн магазин. Вградената оптимизация помага за бързото зареждане на сайта и не случайно компанията е отличена от независими оценители, като най-добрата хостинг компания в България.

И все пак, тъй като споделяте ресурси с други уебсайтове, вие сте зависими от тях. Друг сайт с голям трафик може да има неблагоприятен ефект върху производителността на вашия сайт.

За да избегнете това, изберете надежден хостинг доставчик, който няма да зарежда много уебсайтове на един сървър.

- VPS хостинг (или виртуален сървър) - разполага със своя отделна оперативна памет, свой ресурс от централния процесор и дисково пространство.

VPS хостингът от Delta.BG предлага последно поколение сървъри и високоскоростен NVMe сторидж. Като добавите и професионална поддръжка от опитни специалисти и системни администратори - вашите уеб сайтове и приложения ще се зареждат светкавично и ще бъдете спокойни, че те ще са винаги на линия.

- Нает сървър
Наетият сървър означава, че наемате цял физически сървър, разположен в специализиран дейта център само за себе си. Няма други уебсайтове, които пречат или, с които да споделяте ресурсите на сървъра.
Минуса на това решение е, че заплащате за фиксиран ресурс, независимо дали го използвате, а когато ви потрябва повече - трябва да го замените с друг по-мощен, което може да отнеме време и главоболия.

2. Преценете нуждите на вашия уебсайт
След като знаете типовете хостинг, вече имате добро разбиране кой отговаря на вашите нужди.
Въпросът е: от какво се нуждае вашият уебсайт?
Колко посетители на сайта очаквате? Ще позволи ли вашият уебсайт на потребителите да качват висококачествено мултимедийно съдържание?
За тези аспекти може да помислите за хостинг план, който предлага висока скорост и огромно дисково пространство.
Познавайки нуждите на вашия уебсайт, получавате по-добро разбиране на спецификациите, които ще искате от вашия хостинг.
Ако изберете споделен хостинг, ви препоръчваме да прегледате подробните технически характеристики и да се уверите, че броя на сайтовете, имейл акаунтите и другите екстри, които плана предлагат, отговарят на вашите изисквания.

3. Направете времето за работа като приоритет
Много уеб хостове предлагат 99% гаранция за ъптайм. Но дори 99% ъптайм означава да имате 7 часа на месец или 3,65 дни в годината, в които сайта ви може да не работи. Това е достатъчно време, за да загубите доверието на клиентите и да влошите класирането си в търсачките.
Когато избирате уеб хост, уверете се, че той осигурява 99,9% до 100% ъптайм.

4. Осигурете надеждна поддръжка на клиентите
Вашият уебсайт може да срещне проблеми по всяко време. И когато не сте запознати с техническите характеристики, най-добре е да имате 24/7 поддръжка, на която да разчитате.
Уверете се, че вашият хостинг доставчик предлага лесен достъп до поддръжка по телефон, имейл и чат. Наблюдавайте как се справят със запитванията от първа ръка, за да разберете дали отговарят на вашите очаквания.