Задържаха момиче и момче по обвинения за две убийства в София
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Септември 2021 07:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Задържаха момиче и момче по обвинения за две убийства в София

/КРОСС/ Столични полицаи са задържали двама младежи за извършени тежки престъпления. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. 19-годишно момиче и 20-годишно момче са задържани за срок до 72 часа.

За първия от случай сигнал е постъпил на 11 септември, около 1.00 часа, чрез тел. 112 - служителка в денонощен магазин в кв. „Дружба" съобщила за мъж в безпомощно състояние. Незабавно са изпратени екипи на полицията и на Спешна помощ. На място е установена самоличността на починалия - 29-годишен. В хода на полицейската проверка е констатирано, че той е паднал на земята след нанесен удар по главата. По случая е задържан 20-годишен младеж.

В същия ден, около 22.10 часа, 39-годишна жена сигнализирала в полицията за починал мъж в жилище в кв. „Връбница". Пред служителите на реда тя разказала, че 19-годишна нейна съседка потърсила помощ, тъй като приятелят й е пострадал. Веднага към жилището били изпратени екипи на полицията и на Спешна помощ. На място е констатирана смъртта на 46-годишен мъж, при направения оглед е установено, че той е починал вследствие на множество прободни рани. След извършени процесуално-следствени действия 19-годишната е задържана.

По двата случая са образувани досъдебни производства. След доклад на събраните материали в Софийската градска прокуратура двамата задържани са привлечени като обвиняеми.