Комисиите за "Магнитски", "Росенец" и ревизията заседават в последния ден на НС
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Септември 2021 10:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Комисиите за "Магнитски", "Росенец" и ревизията заседават в последния ден на НС

/КРОСС/ В предпоследния ден от работата на 46-ия парламент ще заседават няколко от постоянните и временните му комисии.

Ръководителят на МВР Бойко Рашков трябва да участва в заседанието на временната комисия за наложените санкции по американския закон "Магнитски".

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е поканен в друга от специалните комисии - тази, занимаваща се със статута на палата му в бургаския парк "Росенец".

Т.нар. Комисия по ревизията на предишното управление ще изслуша представители на "Топлофикация - София" и Българския енергиен холдинг във връзка съответно с предстоящия отоплителен сезон и строежа на газовата връзка с Гърция.

Проблемите с електронното преброяване на населението ще са тема на изслушването на председателя на Националния статистически институт Сергей Цветарски в парламентарната комисия по дигитализация и информационни технологии. Миналата седмица електронното преброяване беше невъзможно в дълги интервали от време, което от НСИ обясниха с няколко хакерски атаки. Електронното преброяване продължава до края на тази седмица като се обмисля дали да бъде удължено.

Доклад за състоянието на отбраната и въоръжените сили пък ще разгледа военната парламентарна комисия.

В отложено заседание на социалната комисия на Народното събрание ще бъде изслушан ресорният министър и вицепремиер Гълъб Донев.