МО в отговор към ГЕРБ: Не Военна полиция, а Военна прокуратура води разследването на инцидента в Чешнегирово
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Септември 2021 18:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МО в отговор към ГЕРБ: Не Военна полиция, а Военна прокуратура води разследването на инцидента в Чешнегирово

/КРОСС/ Министерството на отбраната публикува официален отговор във връзка с дадената по-рано от днес пресконференция от партия ГЕРБ.

От МО подчертават, че Военната прокуратура, а не Военната полиция води разследвания на инциденти с военни и призоваха да не се изнасят непроверени факти от трибуната на Народното събрание.

Ето и цялото становище на Министерството на отбраната:

"Трибуната на парламента следва да се използва за намиране решения на проблемите на хората, основани на обективната истина, но, за съжаление, днес от тази трибуна ПГ на ГЕРБ-СДС поднесе поредните неистини и манипулации.

Министерството на отбраната за пореден път заявява, че демократичните норми на правовата държава изискват обективна информация по подобни инциденти да дават компетентните разследващи органи, а не политиците, които в конкретния случай я използват единствено за предизборна пропаганда.

Твърденията на ПГ на ГЕРБ-СДС, че Министерството на отбраната и Служба „Военна полиция" водят разследването по случая са белег на тревожна неосведоменост от страна на народните представители, тъй като на всеки юрист е ясно, че разследване на подобни инциденти се води само от Военната прокуратура.

Още веднъж подчертаваме, че е недопустимо от трибуната на Народното събрание да се изнасят непроверени и манипулативни факти и да се влияе както върху общественото мнение, така и върху работата на разследващите органи."