Илияна Йотова: Очаквам следващият служебен кабинет да продължи линията на досегашния
Секция: ПОЛИТИКА
15 Септември 2021 12:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Илияна Йотова: Очаквам следващият служебен кабинет да продължи линията на досегашния

/КРОСС/ Утре президентът ще обяви състава на служебния кабинет и аз очаквам да изпълни заръката си, една много голяма отговорност, да бъде продължена линията на досегашния състав на служебния кабинет, каза пред журналисти в Благоевград вицепрезидентът Илияна Йотова, където присъства на откриването на учебната година в Осмо средно училище "Арсени Костенцев".

Във връзка с очакванията към следващия служебен кабинет, Йотова коментира, че би искала в следващите месеци служебното правителство да даде стабилност и сигурност на българските граждани. "Всички сме наясно, че предстоят нелеки дни и аз се надявам, че тази стабилност, не само заради актуализацията на бюджета, но и заради следващите действия на служебните министри, ще бъде факт.", посочи Илияна Йотова.

Вицепрезидентът даде оценка на работата на досегашното служебно правителство, като коментира, че "безспорно вдигна летвата много високо". По думите й то представлява една успешна формула.

"Президентът Радев доказа, че може да прави правителства. Успешен състав, различни хора, с различни убеждения, но въпреки това една невероятна спойка между тях в името на българите и на решаването на многобройните проблеми, които стояха през тези месеци.", каза още вицепрезидентът.

Във връзка с предстоящите избори две в едно, Илияна Йотова каза, че не подценява българските граждани и смята, че при една добра кампания, в която е обяснено как да се действа, няма да има проблеми при гласуването. На журналистически въпрос дали ще бъде изненадана, ако не получат подкрепа от БСП за предстоящия президентски вот, Йотова коментира, че не допуска такъв случай.