Xiaomi и Sundance Collab създадоха персонализиран курс за мобилно филмопроизводство
Секция: Технологии
17 Септември 2021 15:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Xiaomi и Sundance Collab създадоха персонализиран курс за мобилно филмопроизводство

/КРОСС/ Глобалният технологичен лидер Xiaomi си партнира със Sundance Collab за създаването на персонализиран курс, разкриващ инструментите и възможностите за професионално мобилно филмопроизводство. Sundance Collab представлява глобална общност и платформа за обучение на творци, стартирана от Sundance Institute.

Курсът е създаден съвместно от професионалистите от Xiaomi Studios и Sundance Collab и акцентира над мобилното филмопроизводство, предлагайки поглед зад кулисите, показващ как филмите, заснети със смартфони, могат да изглеждат професионално. Всеки епизод ще се фокусира върху различен аспект в създаването на съдържание със смартфон - от основите на работата в рамките на параметрите на смартфон камерите до избора на оборудване, търсенето на правилните локации и др.

Епизодите ще включват и изяви на Xiaomi Creators - членове на програма за таланти, която предоставя на талантливи режисьори и фотографи платформа за споделяне на творчеството им в световен мащаб чрез обектива на техния смартфон.

Курсът се води от Стивън Сеншан - ръководител на Xiaomi Studios, стоящ зад някои от най-дръзките начинания на Xiaomi за създаване на смартфон филми, като например наскоро стартиралия филмов фестивал Xiaomi Film Festival. Там взеха участие награждавани режисьори от цял свят, които създадоха свои собствени
смартфон филми.

"През последното десетилетие смартфон творците създадоха висококачествени произведения, които показахме като късометражни и пълнометражни филми на филмовия фестивал Sundance. Истински развълнувани сме да си партнираме със Xiaomi Studios в този подробен курс, който ще предостави на световните филмови
творци нови инструменти за максимално усъвършенстване на занаята на снимане с мобилно устройство", сподели Бет Трипмахер, продуктов лидер за Sundance Collab.

Пълният курс се състои от седем епизода и допълнителни дейности след класовете, и ще бъде достъпен без такса за обучение в Sundance Collab на 4-и октомври. Първите шест епизода ще бъдат публикувани веднъж седмично и в официалните социални мрежи на Xiaomi, започвайки от същата дата.

Sundance Collab предоставя несравнима, отворена, приобщаваща цифрова дестинация и преживяване, където независимите световни творци да разполагат с безопасно пространство, да споделят своите истории, да се учат и развиват като артисти и да се свързват помежду си. Платформата датира от 2018 г. чрез Sundance Institute - организация с нестопанска цел, която активно развива работата на независимите разказвачи на истории в киното и театъра е известна най-вече с ежегодния филмов фестивал Sundance в Парк Сити, Юта.