Трима мъже са обвинени за отглеждане на коноп в района на ж.к. “Надежда“
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Септември 2021 15:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Трима мъже са обвинени за отглеждане на коноп в района на ж.к. “Надежда“

/КРОСС/ Софийска градска прокуратура привлече в качеството на обвиняем по досъдебно производство три лица - Ж. К., на 39 години, И. Б. на 38 години и тридесет и петгодишният Ц. С. за извършени престъпления по чл. 354а, ал. 1 пр.4 от НК и чл. 354 в ал. от НК.
В хода разследването по делото са събрани доказателства за това, че тримата мъже незаконно държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества. В използвана от тях къща в района на ж. к. „Надежда" в гр. София е бил установен коноп с общо тегло от около четири килограма зелена маса.
До 22.09.2021 г. Ж. К., И. Б. и Ц. С. са отглеждали 26 броя растения от рода на конопа в саксии в две помещения, изградени в мазето, в нарушение на правилата, регламентирани със Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. В едното помещение били намерени 16 броя саксии с растения с височина около метър, а във второто помещение - 10 броя саксии със зелени растения с височина от 1,45 м до 1,90 м. Помещенията са били с изградено вентилационно оборудване и монтирани оранжерийни лампи.
Лицата са задържани на място.
Извършени са обиски, претърсване и изземване във всички обитавани от обвиняемите жилища. В същите са намерени четири броя електронни везни, мобилни телефони, 14 броя цветни хапчета - амфетамин с общо тегло 5,26 г и бяло прахообразно вещество - кокаин с общо тегло 2,97 грама.
Двама от обвиняемите имат криминалистични регистрации за различни престъпни деяния.
С постановления на СГП е наложена мярка за неотклонение „гаранция в пари" по отношение и на тримата обвиняеми.
Предстои назначаване на физико-химична експертиза, разпити на свидетели.