От утре Норвегия премахва всички ограничения свързани с Covid-19
Секция: СВЯТ
24 Септември 2021 18:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
От утре Норвегия премахва всички ограничения свързани с Covid-19

/КРОСС/ Норвегия обяви, че от 25 септември премахва всички ограничения, свързани с коронавирусната пандемия, тъй като по-голямата част от населението на северната страна е ваксинирано срещу COVID-19, предаде Ройтерс.

"Това е 561-ият ден, откакто въведохме най-тежките мерки в Норвегия в мирно време. Сега е време да се върнем към нормалното си ежедневие", заяви на пресконференция премиерът на страната Ерна Сулберг.

Повече няма да има нужда да се спазва физическа дистанция, което дава възможност на културните и спортните обекти в страната да работят на пълен капацитет.

Ще отворят врати и нощните клубове. "Сега вече можем да живеем нормално. Искам да кажа: Много благодаря, Норвегия", заяви премиерът.

Според националния Институт по обществено здраве с поне една доза ваксина до момента са около 76% от норвежците, а имунизираните с две дози са 67% от населението. Остава карантината за болни от COVID-19, но ограниченията за пътуване също ще бъдат разхлабени и правителството вече няма да препоръчва на гражданите да не пътуват извън Европа.