LG пуска нов аудио продукт на българския пазар
Секция: Технологии
13 Октомври 2021 15:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
LG пуска нов аудио продукт на българския пазар

/КРОСС/ LG Electronics (LG) ще лансира у нас един от най-новите си аудио продукти - LG Sound Bar Eclair, модел QP5. Саундбар системата ще бъде налична на българския пазар от следващия месец, а характеристиките ѝ са повече от впечатляващи. Благодарение на иновативната си технология и изтънчен дизайн LG Eclair става носител на наградата CES Innovation Award за 2021 г., както и на EISA Аward 2021-2022. Освен с елегантния си облик саундбарът от LG се откроява и със своя нисковибрационен субуфер, както и с 3.1.2-канален звук с Dolby Atmos.

LG Sound Bar Eclair е с по-малки размери за още по-изящен вид. Това е най-малкият саундбар с Dolby Atmos, а стилната му визия позволява позиционирането му във всяка точка на дома. Минималистичният саундбар може да се похвали още с усъвършенстван AI Sound Pro, както и с MERIDIAN технология, която предлага иновативни и висококачествени аудио решения. Всичко това позволява възпроизвеждането на звук с изключително висока резолюция за максимално комфортно аудио изживяване.

Двупосочният субуфер на LG Eclair QP5 минимизира вибрациите при всякакъв обем. Благодарение на тази високотехнологична функция потребителите могат да се насладят на първокласно качество на звука със значително по-малко изкривяване. За това допринася и обновеният процесор Alpha 9 AI с изкуствен интелект от 2021 г. Споделянето на режима на звука на телевизора позволява на LG Eclair QP5 да използва неговата процесорна мощност и AI Sound Pro. Целта е да осигури още по-ясен и последователен звук дори и той да произлиза от различни източници на съдържание. LG Eclair QP5 използва и подобрен алгоритъм, който идентифицира гласове, ефекти и честоти, за да оптимизира звука по жанр.

Саундбар системите от LG се грижат не само за перфектното аудио изживяване на потребителите, но и за околната среда. Продуктите са произведени от рециклирана пластмаса, плат и опаковки. Кутиите са с чисто нов дизайн, с помощта на който LG допринася за намаляване на емисиите от CO₂. Вътрешната опаковка е съставена от рециклирана формована целулоза, която е екологична алтернатива на стиропора и пластмасовите торбички. Тъканите, използвани за направата на саундбар системата от LG, са полиестерен плат от пластмасови бутилки. В резултат, за производството на LG Eclair QP5 бива предприет изцяло нов екологичен подход.