Спектакълът "Всички малки светлини" с премиера в театър Азарян на 21 ноември
Секция: КУЛТУРА
15 Ноември 2021 15:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Спектакълът "Всички малки светлини" с премиера в театър Азарян на 21 ноември

/КРОСС/ На 21 ноември в Театър Азарян младите и талантливи актьори от Сдружение „Enso" - Камелия Хатиб, Александра Димитрова и Лили Сучева ще представят премиерния спектакъл „Всички малки светлини" от Джейн Ъптън. Това е вторият проект за екипа, след дебюта им с „Демони" от шведския драматург Ларш Нурен. Режисьор на „Всички малки светлини" е Стоян Радев.

Написана през 2016 година, пиесата печели британската награда „George Devine Award" и номинация за най-добра пиеса на писателската гилдия. Основните теми са социалната вина, семейството, приятелството, любовта. Попитана какво иска да постигне с текста си, Джейн Ъптън отговоря, че се надява да помогне за осъзнаването на личната и социална трагедия, свързана със сексуалната експлоатация.

„В нашия театрален опит върху тази драматургия и ние се надяваме да се присъединим към помощта като развълнуваме публиката и я направим съпричастна и загрижена", споделя режисьорът Стоян Радев.

„Смехът, сълзите, обещанието и отчаянието на тийнейджърската младост са пленителни и разтърсващи, защото ни изправят пред мечтата, която всеки живот представлява, мечта, която може да бъде окрилена или погубена. Героините на пиесата са поставени в критична ситуация и изходът е труден за откриване", разказват актрисите от спектакъла.

„Всички малки светлинки" предлага изключително силно, смешно, драматично и в крайна сметка истинско преживяване както за актрисите, които влизат в ролите на момичетата, застанали на ръба, така и за зрителите, заставащи пред спонтанното откровение на болезнени за споделяне тайни.

Превод от английски е дело на Маргарита Мачева, сценографията е поверена в ръцете на Илияна Кънчева, а музиката на Емилиян Гацов - Елби.