Фондацията за сигурност на Интернет на нещата отличи политиката за IoT сигурност на Xiaomi като една от най-добрите в света
Секция: Технологии
15 Ноември 2021 18:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Фондацията за сигурност на Интернет на нещата отличи политиката за IoT сигурност на Xiaomi като една от най-добрите в света

/КРОСС/ Xiaomi Corporation, компанията за потребителска електроника и интелигентно производство, получи най-висока оценка за своята IoT сигурност от Фондацията за сигурност на Интернет на нещата (IoTSF).

Xiaomi участва във виртуалната конференция IoTSF 2021 - глобално събитие, което се проведе на 3-ти и 4-ти ноември и бе фокусирано върху IoT киберсигурността. Xiaomi, като най-голямата потребителска AIoT платформа в света, сподели своите виждания за сигурността на IoT. По време на събитието IoTSF публикува доклад, който показва, че Xiaomi е сред най-добрите компании, прилагащи политики за разкриване на уязвимости, потвърждавайки още веднъж водещата позиция на Xiaomi в IoT сигурността.

IoTSF е създаден през 2015 г. в отговор на нарастващите заплахи за IoT приложенията. IoTSF има повече от 100 членове, включително ARM, Cisco, BSI, Mastercard и Xiaomi, като всяка от тези компании постоянно работи в посока да намери начини за защита на IoT сигурността. Виртуалното събитие IoTSF 2021 беше седмата годишна конференция, провеждана от IoTSF. Делегати от различни компании, институции и организации обсъдиха проблеми със сигурността на IoT и споделиха най-новите изследвания и пионерски практики за изграждане на безопасна и надеждна IoT екосистема.

Кевин Сонг, ръководител на Отдела за сигурност и спазване на поверителността на Xiaomi, по време на конференцията представи презентация на тема „Практика за приемане на рамката за съответствие на IoT сигурността". В своята презентация той обясни как Xiaomi изгражда своята IoT Security Compliance Framework, използвайки най-високите стандарти в индустрията като IoTSF Compliance Framework и ETSI EN 303 645, който е един от първите глобални стандарти за IoT киберсигурност.

IoTSF представи и доклада Contemporary Use of Vulnerability Disclosure, който подробно описва политиките за разкриване на информация на различни технологични компании. Xiaomi беше в „Зеления списък", в който попадат компании, които не само отговарят на основните изисквания, но и на разширения тест на IoTSF. Според доклада има 20 други компании от цял свят, които също успешно са влезли в зеления списък заедно с Xiaomi, включително Google, Microsoft, Siemens, Bosch, LG и Panasonic и др.

Джон Мур, съосновател и управляващ директор на IoTSF, сподели: „Мисията на IoTSF винаги е била да помага да се направят продуктите на IoT безопасни за свързване. Като част от тази мисия, ние повишихме осведомеността и призовахме доставчиците на IoT да възприемат подход на първо място за сигурността и да обърнат повече внимание на нарастващия брой заплахи за сигурността на IoT. Xiaomi е добър пример за отговорен доставчик, който отговаря на тези изисквания, и за компания, която се отнася сериозно към най-добрите практики за сигурност. Брандът е активен в демонстрирането на своите ангажименти - например с публикуването Политика за разкриване на уязвимости от 2019 г. и примера, по който екипите се придържат към принципа на сигурност на всички етапи от жизнения цикъл на продукта. Гордеем се, че ги имаме като членове на IoTSF и показваме лидерство на пазара."

Xiaomi е един от водещите брандове за смартфони в света, който създаде и най-голямата потребителска AIoT платформа в света. Kато интелигентна компания за производство и потребителска електроника, Xiaomi предлага стотици продукти и има повече от 374,5 милиона смарт устройства (с изключение на смартфони и лаптопи), свързани към своята платформа към 30 юни 2021 г. Xiaomi се ангажира да подобри защитата на сигурността на своите IoT продукти и да подобри потребителското изживяване.

Xiaomi е член на алианса ioXt. През юли 2021 г. камерата за домашна сигурност Mi 360° получи сертификат KitemarkTM за жилищни IoT устройства от Британската стандартна институция (BSI), докато приложението Xiaomi Home получи сертификат KitemarkTM за защитени цифрови приложения. Компанията също така е лидер в създаването на лаборатория, специализирана в IoT сигурност, за изследване на нововъзникващите технологии за сигурност и за осигуряване на мощна защита за интелигентен начин на живот чрез технологии.