Добавки Бардал: Всичко, от което вашият автомобил има нужда
Секция: Автомобили
16 Ноември 2021 16:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Добавки Бардал: Всичко, от което вашият автомобил има нужда

/КРОСС/ Днес голяма част от моторните масла притежават добавки в тях. От Motornomaslo.bg обаче ще ни разкажат малко повече за допълнителната защита, която ни осигуряват добавките Бардал, когато снабдим с тях автомобила ни. Определено в миналото, технологията не беше толкова напреднала и моторните масла се справяха просто добре със задачата си. В сравнение с днес, всяко едно моторно масло или добавка Бардал се справят отлично с поддръжката на двигателя ви и благодарение на тях, вие управлявате сигурен автомобил.

В моторните масла, които купувате, има добавки към маслото, добавени за подобряване на качеството на маслото, за по-малко триене, за пестене на гориво, за максимална защита, оптимално използване на DPF и т.н. Няколко добавки се добавят допълнително към горивото, което купувате, например Shell V-power, BP Ultimate, Total Excellium и др. Добавки в горивата (бензин и дизел) се добавят за постигане на по-нисък разход на гориво, по-добри характеристики, по-чисто изгаряне и други.

Можем да разделим добавките Бардал на 4:
•Добавки за маслото;
•Добавки за бензина;
•Дизелови добавки;
•Добавки в охладителната система.

За кои коли ще помогне добавка Бардал?

Автомобилите, които се карат предимно в града, а не по магистралите, не достигат (или почти не) достигат идеалната си работна температура. Това осигурява влага и запушвания в системата на двигателя. Гориво като Shell V-Power или BP Ultimate не може да премахне това запушване. Използването на горивна добавка от Bardahl почиства и защитава системата за впръскване. Но има още. Освен това. тя смазва двигателя и повишава мощността и производителността. И въпреки това предотвратява захващането на помпата и инжекторите, като отблъсква водата.

Повечето класически автомобили стоят неподвижно през зимата. Когато е пролет и времето се подобрява, класическите коли се изваждат от гаража. Горивото в резервоарите е било там месеци, което означава, че част от работещите горивни компоненти вече са загубени. При класическите автомобили е важно да има антиоксидант (защита срещу стареене) и антикорозия (защита от ръжда).

Добавките Бардал помагат много и на такситата. Тези коли също са доста натоварени, но по различен начин. Често се случва двигателят да работи на празен ход. Понякога за кратко, но понякога и за по-дълго време. Когато двигателят работи много на празен ход, неминуемо ще има замърсяване със сажди. Саждите са отговорни за износването вътре в двигателя.

Почти всички дизелови двигатели в наши дни имат турбо. Замърсяването със сажди е лошо за двигателя, но по-лошо за турбото. Турбото работи много прецизно и замърсяването съкращава живота му.

Разбира се, използването на правилното моторно масло е много важно. Но добавянето на бутилка Oil Booster + Turbo Protect биха защитили двигателя още повече. След известно време почистващите свойства на моторното масло намаляват и турбото е първата част на двигателя, която е застрашена. Oil Booster + Turbo Protect ще повиши качеството на моторното масло и най-важното - почистващите свойства ще се увеличат. Турбото ще остане без замърсявания.

Добавка BDC

Задължително трябва да обърнем внимание на добавката BDC, която е добавка за дизел и е една от най-популярните добавки Бардал в Motornomaslo.bg. Тя предотвратява влагата и натрупването на бактерии. Благодарение на тази добавка се постига по-малък разход на гориво. Bardahl BDC гарантира, че дизелът, който се впръсква всеки път, максимално и в точния момент се пръска в цилиндрите. По този начин двигателят работи по-добре и мощността се увеличава.

Добавката осигурява и по-чисто изгаряне, без въглеродни отлагания. Bardahl BDC съдържа добавки, които почистват пръскачките и горивната система се почиства непрекъснато. По този начин се предотвратяват въглеродните отлагания. Това води до по-малко вредни изгорели газове и по-нисък разход на гориво.

Премахване на влагата от горивото също е нещо, което добавката постига. Всеки знае влиянието на твърде много влага в горивото. Тя може да причини ръжда и да се оформят бактерии. Тези 2 процеса действат унищожаващо за дизеловите двигатели.