Николаус Рикетс: Новото устройство lil SOLID 2.0 нагрява тютюна по нов начин
Секция: Интервюта
18 Ноември 2021 07:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Николаус Рикетс: Новото устройство lil SOLID 2.0 нагрява тютюна по нов начин

То ще се появи на български пазар в края на ноември и ще допълни вече богатата продуктова гама от бездимни алтернативи на „Филип Морис Интернешънъл"

/КРОСС/ В края на ноември на българския пазар ще се появи ново устройство за нагряване на тютюн като още една по-добра алтернатива на цигарите за пълнолетните пушачи, които иначе няма да спрат да пушат.

Новият продукт lil SOLID 2.0 е разработка на корейската компания KT&G, но се предлага на пазарите извън Южна Корея от „Филип Морис Интернешънъл» като част от глобалното споразумение между двете компании.

Новото устройство за нагряване на тютюн ще бъде част от бездимното портфолио на «Филип Морис България» - компанията, която преди 5 години лансира у нас първото устройство за нагряване на тютюн IQOS.

Повече за новия продукт и глобалното споразумение между двете компании разказва Николаус Рикетс, глобален ръководител стратегически партньорства за продуктите без дим във" Филип Морис Интернешънъл".

- Г-н Рикетс, ново нагреваемо тютюнево изделие - lil SOLID 2.0, навлиза на българския пазар. Защо това е важна новина за ФМИ и какво означава за портфолиото на компанията?

- Нашата цел във „Филип Морис Интернешънъл" е да убедим всички пълнолетни пушачи, които в противен случай ще продължат да пушат, да преминат възможно най-скоро на по-добри алтернативи и да откажат цигарите. Осъзнаваме обаче че няма как един единствен продукт да отговаря на предпочитанията на всички пълнолетни пушачи, които търсят по-добра алтернатива. Необходима е широка гама от продукти без дим. Вярваме, че продуктите на корейската компания KT&G, които започнахме да предлагаме на пазарите извън Южна Корея съгласно глобалното ни споразумение, ще допълни вече богатата продуктова гама от бездимни алтернативи на ФМИ, осигурявайки на пълнолетните пушачи по света още по-голям избор от по-добри алтернативи без дим с различни вкусове, достъпност и технологични характеристики, така че да направят своя избор и да премахнат цигарения дим.

- С какво lil SOLID 2.0 се различава от технологията на другите платформи за нагряване на тютюн в портфолиото на ФМИ?

- Между устройството за нагряване на тютюн lil SOLID 2.0 и останалите устройства без дим в нашето портфолио най-значимата разлика е технологията на нагряване.

Устройството lil SOLID 2.0 нагрява тютюна чрез щифт от неръждаема стомана. Топлината се генерира посредством индукционно електромагнитно поле. Този метод гарантира равномерно нагряване по целия щифт. За сравнение, водещата ни бездимна платформа IQOS 3 DUO нагрява тютюна отвътре посредством технологията HeatControlTM- чрез нагревателна пластина.

Има достатъчно научни доказателства, че и при двете системи отсъства процес на горене и че те отделят значително по-ниски концентрации на вредни вещества в сравнение с цигарите.

Важно е да се знае, че употребата и на двете устройства lil SOLID и IQOS не е без риск, тъй като се доставят никотин, който води до пристрастяване.

- Предвиждате ли конкуренция между двата продукта?

- ФМИ е пионер и безспорен лидер в категорията на устройства с нагряване на тютюн. Разбира се, системата за нагряване на тютюн IQOS си остава водещият продукт в бездимната ни категория. За да се развива категорията на бездимните продукти обаче, е необходимо повече играчи на пазара да предлагат богат избор от по-добри алтернативи на цигарите на пълнолетните пушачи, които иначе ще продължат да пушат. Затова сме убедени, че глобалното сътрудничество с KT&G ще доведе до ръст на бездимната категория и ще ускори изпълнението на визията на ФМИ за изграждане на бъдеще без дим. Осъзнаваме, че по-големият избор от бездимни продукти на пазара ще е от полза за много от пълнолетните пушачи, които все още търсят по-добра алтернатива на цигарите, защото така ще се осигурят по-достъпни продукти, към които могат да преминат. Споразумението с KT&G засилва нашето богато бездимно портфолио с широк спектър от допълващи продукти.

- Кои са целевите потребители на lil SOLID 2.0?

- Нашите по-добри бездимни алтернативи са предназначени за всички онези пълнолетни пушачи, които иначе няма да спрат и търсят алтернатива на продължителното пушене, за да откажат цигарите. Както споменах, ние сме убедени, че засиленото сътрудничество с корейската компания KT&G ще допринесе за нарастването на бездимната категория и ще ускори изпълнението на визията ни за изграждане на бъдеще без дим.

Осъзнаваме, че допълнителните възможности може да са от полза за повече пълнолетни пушачи, тъй като им предоставят по-широк избор от достъпни продукти, към които могат да преминат, адресирайки нуждите от по-голям избор от алтернативи с различни технологични решения, вкусове и ценова достъпност.

- lil SOLID 2.0 излиза на пазара по силата на споразумение за сътрудничество между ФМИ и KT&G. То предвижда ФМИ да е дистрибутор извън Корея на различни системи за нагряване на тютюн от портфолиото на KT&G. Бихте ли казали повече за това споразумение?

- Нашата визия във „Филип Морис Интернешънъл" е да изградим бъдеще без дим - едно бъдеще, в което цигарите ще бъдат заменени напълно от бездимни алтернативи, които са по-добър избор за пълнолетните пушачи, които в противен случай биха продължат да пушат.

Иновациите могат да се родят както в рамките на нашата организация, така и извън нея. Нашето сътрудничество с корейската компания KT&G стартира по този начин, основавайки се на споделени виждания. Към 30 септември 2021 г. вече предлагаме устройството за нагряване на тютюн lil на 10 пазара.

Глобалното споразумение с KT&G ни помага да ускорим изпълнението на визията ни за бъдеще без дим - бъдеще, в което цигарите са заменени от бездимни алтернативи, които са по-добър избор за пълнолетните пушачи, които иначе ще продължат да пушат.

Преобръщаме напълно бизнеса си, за да постигнем тази амбиция колкото може по-бързо - пренасочваме ресурсите си и променяме из основи целите и операциите си. Доколкото ми е известно, ние сме единствената компания, която по собствена инициатива е трансформирала изцяло бизнес модела си в стремеж да изгради по-добро бъдеще за всички. И напредваме бързо към тази цел. Благодарение на това споразумение ще можем да впрегнем ресурсите, знанията и инфраструктурата на ФМИ за търговската реализация на бездимните продукти на KT&G извън Южна Корея, предлагайки на пълнолетните пушачи, които в противен случай ще продължат да пушат, повече възможности да преминат на по-добри алтернативи на цигарите.

Въпреки че системата за нагряване на тютюн IQOS си остава водещият продукт в бездимната ни категория, вярваме, че засиленото сътрудничество с KT&G ще е от полза за пълнолетните потребители, като им осигури по-голям избор от алтернативи и допринесе за ускорено възприемане на тези бездимни продукти от пълнолетните пушачи, които иначе ще продължат да пушат.

В допълнение на постоянните усилия на ФМИ за разработка и търговска реализация на нашите бездимни алтренативи на цигарите това споразумение обогатява нашето бездимно портфолио с широка гама от допълващи продукти, включваща вече съществуващите бездимни продукти на KT&G и техни бъдещи версии. То ни дава възможност да предложим на пълнолетните пушачи по света по-богат избор от възможности преминаване на алтернативни продукти и отказ на цигарите, адресирайки нуждите от по-голям избор от технологични решения, вкусове и ценова достъпност.

- Какви специални научни изследвания са проведени, за да се гарантира, че продуктите на KT&G отговарят на високите стандарти за качество и научна обосновка на потенциала за намаляване на вредата на ФМИ?

- Всички бездимни продукти на компанията KT&G, които се предлагат от ФМИ извън Южна Корея, са преминали през нашата внимателна оценка, преди да бъдат пуснати на пазара, така че да се гарантира, че те отговарят на регулаторните изисквания на пазарите, където ще се предлата, и на високите стандарти на ФМИ за научна оценка и доказателства за отсъствие на горене и значително намаление на концентрациите на вредни и потенциално вредни вещества в сравнение с конвенционалните цигари. Въз основа на събраните до момента научни доказателства устройството lil SOLID 2.0 нагрява тютюна, без да го гори, и отделя значително по-ниски концентрации на вредни вещества

в сравнение с конвенционалните цигари. Това означава намаление на концентрациите на редица вредни вещества, с изключение на никотин в сравнение с дима от референтна цигара. Важно е да се каже, че този продукт не е без риск, тъй като доставя никотин, който води до пристрастяване.

- Новото устройство за нагряване на тютюн излиза на пазара първо в Южна Корея. Какви са резултатите на корейския пазар досега? Какви са резултатите за lil SOLID 2.0 на други пазари и какви са вашите очаквания за България?

- Устройството за нагряване на тютюн lil SOLID 2.0 е модел от второ поколение на продукта с нагряване на тютюн без горене на KT&G с подобрени характеристики и дизайн, разработен с цел подобряване на удовлетвореността на потребителите. Новият продукт излезе за първи път на пазара в Южна Корея през януари тази година и вече печели популярност благодарение на по-високия капацитет на батерията и технологията за индукционно нагряване. На базата на положителната обратна връзка от пазарите, на които продуктът вече се предлага за продажба, ние очакваме, че той ще бъде приет добре и от потребителите в България.

 

Материалът се публикува с подкрепата на Филип Морис България.

Източник: вестник "24 часа"