Захарова: Руският закон за чуждестранните агенти е ответна мярка срещу подобен американски закон
Секция: Русия
18 Ноември 2021 16:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Захарова: Руският закон за чуждестранните агенти е ответна мярка срещу подобен американски закон

/КРОСС/ Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в отговор на критиките на комисаря по правата на човека на Съвета на Европа Дуня Миятович относно руския закон за чуждестранните агенти припомни, че той е приет като ответна мярка срещу подобен американски закон.

По-рано Миятович каза, че възнамерява да обсъди с руските власти ситуацията с правозащитния център "Мемориал" и закона за чуждестранните агенти. Както се посочва в нейното изявление, тя смята руския закон за чуждестранните агенти за "несъвместим с международните и европейските стандарти" и се застъпва за неговото премахване.

„Само руският или и американският също (законът трябва да бъде отменен - бел. ред.)? Жалко, че никой не е чул подобни критики от Дуня Миятович за американския закон за чуждестранните агенти. Може би, ако международните служители, охраняващи свободата на словото, бяха заели същата непримирима позиция спрямо Вашингтон, който през 2017 г. започна да го прилага към нашите медии, то и руската страна може би нямаше да приеме такъв закон", написа Захарова в канала Telegram.