България и Босна и Херцеговина ще работят за активизиране на двустранното сътрудничество в областта на туризма
Секция: Туризъм
18 Ноември 2021 18:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
България и Босна и Херцеговина ще работят за активизиране на двустранното сътрудничество в областта на туризма

/КРОСС/ Министър Балтова се срещна с Н. Пр. г-н Здравко Бегович, посланик на Босна и Херцеговина в София. Двете страни дискутираха възможности за активизиране на двустранното сътрудничество в областта на туризма.
Българският министър посочи, че съществува сериозен потенциал за увеличаването на двустранния туристопоток и за развитието на съвместни проекти и инициативи в туризма.

Подписването на документ за двустранно сътрудничество в туризма между ресорните министерства на България и Босна и Херцеговина в най-кратки срокове беше централна тема на разговора, като двете страни изразиха обща позиция, че това ще подпомогне съвместните инициативи и ще насърчи контактите в туризма. Министър Балтова се спря и на инициативата от българска страна да бъде формирана експертна работна група между туристическите власти на двете държави, която да работи по конкретни теми на сътрудничество. Посланик Бегович благодари за възможността да осъществи работна среща и изрази готовността си да съдейства по компетентност както по отношение на актуализирането на договорно-правната база, така и спрямо други общи инициативи. Той изтъкна близостта между двете държави - културно, географски, както и интереса към религиозния туризъм и културно-историческото наследство.