Осъдиха ресторантьор от Варна, пуснал клиенти в централно заведение по време на локдаун
Секция: Туризъм
20 Ноември 2021 07:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Осъдиха ресторантьор от Варна, пуснал клиенти в централно заведение по време на локдаун

/КРОСС/ 47-годишен мъж беше осъден за нарушаване на мерки, издадени против разпространението на заразна болест по хората по време на извънредна епидемична обстановка - престъпление по чл.355, ал.2 от Наказателния кодекс.

Установено е, че през периода 29 януари - 17 февруари 2021 г., в условията на продължавано престъпление, подсъдимият, при въведена забрана за посещение, е отворил и допуснал посещение на клиенти в заведение за хранене и развлечение по смисъла на Закона за туризма, разположено в широкия център на Варна. Деянието е извършено умишлено. Районен съд - Варна одобри параметрите на внесеното за разглеждане споразумение и наложи наказание "пробация".

47-годишният подсъдим се признава за виновен и декларира, че е съгласен с определеното му със споразумението наказание и се отказва от по-нататъшно разглеждане на делото по общия ред. В продължение на 6 месеца той подлежи на задължителна регистрация по настоящ адрес, с периодичност два пъти седмично, както и на задължителни периодични срещи с пробационен служител, също за срок от половин година. Съдебният акт е окончателен.

*Снимката е илюстративна