„Сестри“ с изключителната Изабел Аджани на "Киномания" в Пловдив
Секция: КУЛТУРА
21 Ноември 2021 15:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Сестри“ с изключителната Изабел Аджани на "Киномания" в Пловдив

/КРОСС/ "Киномания" в Пловдив продължава днес от 17,45 с „Респект" с участието на Дженифър Хъдсън, Форест Уитакър, Марлон Уейънс и др. Филм за възхода в кариерата на Арета Франклин - от пеенето като дете в хора на църквата, където баща й е пастор, до световната слава. „Респект" е забележителната истинска история на пътуването на тази музикална икона към откриването на собствения й глас. Филмът ни дава музиката на Франклин с нейната страст и могъщество, лиричност и сантименталност. Дълго след като вече не са в класациите, тези песни продължават да ни вълнуват с чувства и спомени всеки път, когато ги чуем.

Филмът "Респект" разказва за възхода в кариерата на Арета Франклин
Късната прожекция от 20:30 ч. днес ще бъде на филма „Сестри" на Ямина Бенгиги с участието на изключителната Изабел Аджани. Цели 30 години сестрите Зора, Нора и Джамила - французойки от алжирски произход - се надяват да открият своя брат Реда, отвлечен от баща им и скрит навремето в току-що обявилия независимост Алжир. Отношенията между сестрите се объркват когато Зора, най-голямата, решава да напише пиеса, базирана на травматичните преживявания от детството им, които ги преследват през целия им живот. Когато научават, че баща им умира, трите сестри се отправят към Алжир, за да използват последния си шанс да разберат къде е брат им. Когато миналото изплува, сестрите нямат друг избор, освен да загърбят различията си.

Билетите са в продажба на касата на LUCKY Дом на киното, а онлайн резервации могат да се правят сайта на киното kinolucky.com . Цените са 8лв и 6 лв за учащи и пенсионери, а за „Класически удоволствия" - 7 и 5 лв.