Прокуратурата е поискала от съда разкриване на данъчната тайна на Бойко Рашков
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Ноември 2021 09:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Прокуратурата е поискала от съда разкриване на данъчната тайна на Бойко Рашков


/КРОСС/ Софийската градска прокуратура е поискала от Софийския административен съд разкриване на данъчна и осигурителна тайна на служебния вътрешен министър, научи БНР от свои източници. Че има такова дело с ответник Бойко Рашков, може да се види и в деловодната система на съда, където е заведено като дело №11664 за 2021 г. с входящ номер 40 776.

По-рано днес градският прокурор на София Илияна Кирилова отрече да има такова искане.

Искането е внесено ден след втория тур на изборите и като ищец е посочена Софийската градска прокуратура. По наша информация Рашков все още не е уведомен за дело по надлежния ред.

В ранния следобед сайтът „Дневник" съобщи, че коментираният и като вътрешен министър в следващото редовно правителство Бойко Рашков е обект на прокурорски интерес, но че не е ясно дали срещу него се води проверка или по разследване. Съобщи обаче за искане за сваляне на банковата и осигурителната му тайна.

В отговор на тази публикация ръководителката на градската прокуратура Илияна Кирилова каза, че разследване срещу Рашков няма, че до Националната агенция за приходите не е отправяно искане да му бъде направена данъчна ревизия, че няма искане да бъде разкрита данъчната и осигурителната тайна на служебния вътрешен министър.

Кирилова добави и по принцип, че от 2017 година делата у нас не се образуват срещу конкретен човек, а за престъпление.