Съществено затопляне през почивните дни
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Ноември 2021 08:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Съществено затопляне през почивните дни

/КРОСС/ Днес минималните температури ще са между минус 2° и 4°, максималните - от 6° до 12°, по-ниски в районите с трайна мъгла.

След студеното и мъгливо утро, през деня в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Над крайните източни райони облачността ще е по-често значителна, но без валежи. Ще духа слаб южен вятър.

И по Черноморието ще остане предимно облачно. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 10° и 13°. Температурата на морската вода е 12-14°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините облачността бавно ще намалява, след обяд над много райони до предимно слънчево време. Ще духа слаб, по високите и открити части - умерен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра - около 0°.

В петък и през почивните дни от юг-югозапад ще се пренася топъл въздух, температурите ще се повишават и на места в Източна България и на север от планините, където вятърът ще е умерен и силен, ще надхвърлят 15°. Облачността ще бъде по-често значителна. В петък на места от запад на изток, а през нощта срещу неделя главно в Южна и Източна България, ще има валежи от дъжд, с повишена вероятност за значителни количества. В неделя за кратко валежите ще спрат, но до вечерта вятърът ще се усили, особено в източната половина от страната.