Пребиха служител на "Общинска полиция" в Разлог
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Ноември 2021 10:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пребиха служител на "Общинска полиция" в Разлог

/КРОСС/ Служител на "Общинска полиция" в град Разлог е бил пребит в квартал "Нов път". Методи Колев получил сигнал за незаконно придобита дървесина и отишъл да провери. На мястото станало спречкване и последвал побой. В резултат общинският служител получил удари по главата и тялото. Постъпил е в болницата в Разлог с комоцио.

При проверка за незаконна дървесина е бил пребит служителят на общината. Според хората от квартала агресията е тръгнала от самия него, а той отрича това. Има засилено полицейско присъствие в района.

Това е недопустимо, осъждам този акт, служителят е извършвал дейността си, назначен е да осъществява контрол, ще направим съвместни проверки с полицията, извършителите са задържани, заяви в "Денят започва" кметът на Разлог Красимир Герчев. По думите му това нападение трябва да бъде наказано по закон.

По сигнал за незаконна дървесина на 23 ноември, служителят Методи Колев отишъл на проверка.

Реагирах на сигнала и отидох до ромската махала. Видях, че двама роми режат вече дървесината. За да имам свидетелство какво се е случило, направих снимка на господина, който режеше дървата, изригна буйно и пристъпи към мен. Започна да ме блъска, започна да ме бие, към него се присъедини втори и се опитаха да ме свалят на земята. В това време трети, който се оказа инвалид с една ръка, беше взел едно дърво и започна да ме удря по главата. Свалиха ме на земята, почнаха да ме налагат, продължиха да ме бият, след което се разотидоха, заяви Методи Колев, пострадалият служител на Община Разлог.

Дървесината, станала причина за побоя, е била доставена в квартала от друг човек, твърдят жителите.

Доколкото чух някой друг ги е карал дървата, не знам, не съм запознат, но не е трудно да се открие. Не е необходимо да се стига до крайности, да се събира цялата махала, да се настройват хората, допълни Асен Христов, пастор в евангелистката църква в Разлог.