Социолог: Очакваме правителство след Коледа
Секция: ПОЛИТИКА
25 Ноември 2021 10:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Социолог: Очакваме правителство след Коледа

/КРОСС/ Преди Коледа едва ли може да очакваме да имаме новина за сформиране на правителство, януари ми се струва по-реалистична дата, вероятно два месеца ще бъдат необходими, отбеляза в сутрешния блок „Тази сутрин" политологът доц. Петър Чолаков. Публичността все още не е прозрачност, коментира социологът Антоний Гълъбов за начина на водене на преговорите - онлайн. Начинът, по който се водят преговорите съответства на секторните политики. Тези 18 теми съответстват на 18 министерства, посочи той.

Няма обяснение защо електронното управление е самостоятелна политика, няма обяснение какво означава труд и социални грижи. Истински сериозният политически въпрос е как, когато се стигне до отговори на въпроса как ще бъдат постигнати целите, процесът ще тръгне в друга посока, смята социологът.

Вероятно ще има министри от всяка политическа сила, не очаквам да има надмощие на министри от страна на БСП от гледна точка на електоралната логика. По-голяма тежест би трябвало да има първата политическа сила от гледна точка на министерски кресла и това е „Продължаваме промяната". Част от ключовите министерства ще бъдат от тази политическа сила, смята политологът доц. Петър Чолаков.

Според Антоний Гълъбов форматът на тези преговори повече напомня търговските преговори, а резултатите могат да изглеждат като Коледен списък.