Великобритания ще прехвърли военно оборудване в Германия „В случай на война с Русия".
Секция: Русия
26 Ноември 2021 10:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Великобритания ще прехвърли военно оборудване в Германия „В случай на война с Русия".

/КРОСС/ Великобритания планира да изпрати стотици военна техника в Германия в случай на хипотетична война с Русия. За това пише "Таймс" позовавайки се на командира на Сухопътните войски генерал-лейтенант Ралф Ууддис.

На фона на мащабна трансформация на армията Лондон възнамерява да създаде три нови военни бази - в Германия, Кения и Оман.

Па неговите думи новите подразделения ще получат подобрени версии на танкове Challenger 3, бронирани транспортни превозни средства Boxer, верижни бойни машини Ajax, артилерия и машини за разминиране и дронове.

„Обръщам специално внимание на Германия, където ще прехвърлим значителен брой бронирани машини", посочи командира и добави, че това ще улесни транспортирането на подкрепления през Ламанша.

Напоследък в западните медии отново се чуха прогнози за „руска инвазия" в Украйна. Кремъл нарече подобни изявления целенасочена информационна кампания за повишаване на напрежението, в която се опитват да представят Русия като страна, която застрашава процеса на разрешаване на конфликта в Донбас.

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков за пореден път подчерта, че Москва не крои агресивни планове и няма да атакува никого.