Пускат в продажба нов сорт лук "без сълзи"
Секция: ЛЮБОПИТНО
12 Януари 2022 12:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пускат в продажба нов сорт лук "без сълзи"

/КРОСС/ Sunions, сорт лук „без сълзи“, за който дистрибуторите твърдят, че не кара готвача да плаче, ще бъде в избрани магазини от следващата седмица, съобщава „Индипендънт“, цитиран от БГНЕС. Марката, която е пусната на пазара в САЩ, заяви, че са били необходими повече от 30 години за отглеждане на по-малко лютящи сортове лук, за да се намери сорт, при който изпаренията, отделяни при рязане, не са достатъчно силни, за да предизвикват сълзи в очите.

"Много хора са се опитвали да разберат как да спрат да плачат при рязане на лук: чрез замразяване на лука, накисване във вода, рязане по определен начин, използване на лъжица - списъкът е безкраен, но за съжаление, зеленчукът все още ви кара да плачете. Сега всичко това се промени, благодарение на разработката на „Sunions от BASF", казва Насир Ахмед, мениджър "Потребители и клиенти" в отдела за зеленчукови семена на BASF в Обединеното кралство.

Sunions заяви, че нейният лук не е генетично модифициран, а само отглеждан. Компанията заяви, че ароматът му се развива по различен начин от този на другите видове лук.

Sunions вече се продава в Америка, но не е приет добре от всички. В рецензия от 2018 г., публикувана във в. "Вашингтон пост", се казва, че главите са "достатъчно сладки, за да можете да седнете и да ги ядете като пуканки и нямат почти никакъв аромат".