94 350 лв. събра НАП Монтана от продажби на имущество през четвъртото 3-месечие на 2021 г.
Секция: ИКОНОМИКА
14 Януари 2022 14:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
94 350 лв. събра НАП Монтана от продажби на имущество през четвъртото 3-месечие на 2021 г.

/КРОСС/ 94 350 лв. са постъпили в бюджета след продажби на имущество на длъжници чрез 39 търга, проведени от НАП Монтана през четвъртото 3-месечие на миналата година. 35 от тях са били с тайно и 4 с явно наддаване.

За същия период са издадени 34 постановления за налагане на обезпечителни мерки, от които 22 запора върху движими вещи и моторни превозни средства и 12 възбрани върху недвижими имоти.

През последното 3-месечие на 2021 г. са реализирани 168 телефонни контакта и 18 срещи с длъжници с цел уточняване начина на плащане на просрочени задължения. Издадени са 4 разрешения за неотложни плащания във връзка с дейността на търговци, на които е наложен запор върху банковите сметки.

НАП препоръчва всяка фирма или физическо лице периодично да проверява онлайн за задължения, дължими към приходната администрация, както и за образувано изпълнително дело. Това става с безплатния персонален идентификационен код (ПИК) в Портала за е-услуги на приходната администрация. 

НАП съветва своите клиенти да погасяват задълженията си, а при вече образувано изпълнително дело да осъществят незабавен контакт с публичен изпълнител. Това е необходимо, защото плащанията по делото трябва да се направят по друга банкова сметка на агенцията. В случай на финансови затруднения длъжникът може да предостави обезпечение и да коментира с публичния изпълнител възможност за краткосрочно погасяване на дълга на части.