Цончо Ганев: Под натиска на този протест се стигна до днешното обсъждане
Секция: Коментари
14 Януари 2022 19:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цончо Ганев: Под натиска на този протест се стигна до днешното обсъждане

/КРОСС/В предаването „Още от деня" по БНТ Цончо Ганев, каза че срещата с министър-председателя е много закъсняла. „Министър-председателят беше призован да сформира работна група относно зеления сертификат и ваксинирането, тъй като има разделение дори при учените, че тези мерки, ваксинацията - не дават нужния ефект. И когато се отказа диалог, беше организиран протест. И под натиска на този протест се стигна до днешното обсъждане".

Днес министър-председателят ни прие точно заради този протест и стигнахме до извода, че е добре наистина да се направи такава работна група, на която на паритетен принцип да се поканят учени, които са за ваксинацията и да се поканят и учени, които са на съвсем друго мнение, разказа Ганев. „Ако за вас това хората да отиват да се ваксинират, само за да си запазят работните места, не е принудителна ваксинация, аз не знам какво. Ние ще предложим д-р Мангъров за един участък, другият е Диян Николов, отделно премиерът предложихме да покани представители на ИТН - проф. Чорбанов може да участва. Ние искахме от министър-председателят да стане още от утре - да се отмени доказаната неефективност на тестването на децата в училищата. Който се притеснява за детето му да не се разболее - може да му се осигури безплатен тест, доброволен, в никакъв случай да не бъде принудително".

Хубаво е да се въведе тестването на депутатите за алкохол и наркотици, защото всички сме свидетели на това, че има депутати, които говорят, че хората са фашисти, и именно заради това имаме съмнения, че има хора, които идват на работа неадекватни - дали под влияние на алкохол, или под влияние на наркотици, смята Ганев. „За да работиш в парламента трябва да се тестваш за ковид или трябва да имаш зелен сертификат. Преди 2 месеца казахме, че не сме против ваксинацията, а сме против принудителната и задължителна ваксинация. Към днешна дата имаме точно това".

Когато властта не чува народът, народът трябва да отиде там и да поиска там да му се чуе думата, в заключение каза Ганев. „Когато няма чуваемост от управляващите, се стига до това, което виждате. Трябваше да има протест, за да ни приеме министър-председателят на разговор".