Кирил Петков: След мораториума сметките ще покажат дали правителството си върши работа
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Януари 2022 13:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кирил Петков: След мораториума сметките ще покажат дали правителството си върши работа

/КРОСС/ Не са се образували дисбаланси, които да избият след края на мораториума. Темата се използва, за да се предизвика чувство, че правителството не си върши добре работата. Сметките ще покажат. Това каза министър-председателят Кирил Петков в интервю за „Неделя 150" по БНР.

Според Петков ГЕРБ се опитват да създават паника, че цените на тока и газа са извън контрол. Той увери, че пакет от близо 1,5 милиарда лева ще влезе в подкрепа на бизнесите и ЕРП.

„Булгаргаз" няма да бъде преструктуриран, заяви министър-председателят. „Начинът на управление ще има само една цел - да максимизира най-доброто, което тя може да направи за цените на газа в България".

По думите му един от първите закони, които ще влязат за обсъждане в Народното събрание, е този за КПКОНПИ. „Всички ще сме сигурни, че с работеща антикорупционна комисия никой няма да може да си позволи да прави нерегламентирани действия на корупция, независимо от коя част на властта са те. Нещата, които ще се случват и в трите власти, ще бъдат обект на внимателно анализиране и потенциално разследване, ако има сигнали за корупция", обясни Кирил Петков.

По темата с пандемията и новия план на правителството за справяне със здравната криза Кирил Петков коментира, че за пръв път има толкова добре структуриран и логичен план.

По повод протестите срещу зеления сертификат и създаването на работна група, включваща критици и противници на ограничителните мерки премиерът поясни, че правителството винаги е отворено за дискусия. „Най-лошото, което може да се случи е, когато група хора се игнорират, капсуловат и започнат да стават агресивни. Тази платформа ще даде възможност на тези хора да кажат своите виждания. Тя е консултативна", обясни премиерът.