Зам.-министър Илия Илиев взе участие в представянето на брандиран с фолклорни мотиви вагон от теснолинейката
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Януари 2022 17:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Зам.-министър Илия Илиев взе участие в представянето на брандиран с фолклорни мотиви вагон от теснолинейката

/КРОСС/ Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Илия Илиев взе участие в представянето на брандиран вагон от теснолинейката с фолклорни мотиви от целия свят. Събитието се проведе на гара Септември по инициатива на Art4Diplomacy. Целта е да се промотира културното наследство, туризъм и обществен живот.

Културният проект "Галерия на колела - мостове между народите", съчетаващ елементи от близки и далечни страни, бе представен от художник Петя Илиева в присъствието и на посланици от пет континента.

При прозрачни процедури на обществени поръчки Министерството на транспорта и съобщенията ще разчита на всички компании, независимо от коя държава са, да помогнат за развитието на железопътния транспорт, заяви зам.-министър Илия Илиев. Той отбеляза, че теснолинейката Септември-Добринище е желан маршрут за български и чуждестранни туристи и са необходими постоянни инициативи в подкрепа на това. Илиев бе категоричен, че усилията на МТС са целенасочени в посока за ускорено развитие на железопътния транспорт.