По кое време на деня е най-добре да се ядат плодове?
Секция: Здраве
22 Януари 2022 18:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
По кое време на деня е най-добре да се ядат плодове?

/КРОСС/ Плодовете са изключително полезни, но въпреки това голяма част от нас не ги консумират в достатъчни количества. Консумацията на ябълка или банан през деня винаги е добра идея. В интернет пространството има изключително противоречива информация относно най-подходящото време от деня за яденето на плодове.

Как да ядем плодове, така че да носят ползи за здравето ни? Един често срещан мит е, че е най-добре те да се консумират на празен стомах, защото може да доведат до ферментация на други храни в стомаха, а фибрите в тях да забавят храносмилането. Друг мит гласи, че е най-добре да ядем плодове сутрин, защото това ще повиши нивата на кръвната си захар и ще ни даде необходимата енергия за деня.

Междувременно консумацията на плодове вечер не са свърза с никакви негативи. Калориите в тях няма да повлияят на тялото ви по различен начин независимо от времето на деня, в което ги консумирате. Ако искате да се насладите на всички ползи от плодовете, яжте ги, когато пожелаете.

Не забравяйте, че те са богати на важни витамини и минерали, включително витамин С, калий, фолиева киселина и др. Повечето от тях съдържат антиоксиданти, които помагат в борбата със свободните радикали в тялото и имат способността да предпазват от заболявания.