Ричард Алибегов: В последната заповед правителството даде страхотен хляб на антиваксърите
Секция: ИКОНОМИКА
25 Януари 2022 12:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ричард Алибегов: В последната заповед правителството даде страхотен хляб на антиваксърите

/КРОСС/ Няма да спазваме вечерния час. Нощните заведения ще работят. В последната заповед правителството даде страхотен хляб на антиваксърите. Всички антиваксъри ликуват. Това каза за Bulgaria ON AIR председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

„РЗИ е издала заповед за ограничаване на най-ваксинирания бранш в България - хотелиерството и ресторантьорството. 85% от персонала е ваксиниран, в нощните заведения - близо 100%. Всички други са със "зелени сертификати". Искаш обществото да се ваксинира и в същия момент спираш от работа единствения ваксиниран сектор. Очевидно проблемът е в училищата. Казваха ни: Няма как да затворим училищата, а да не ограничим вас", допълни още Алибегов.

Според него това е популистка мярка, която не води до абсолютно нищо, тъй като нито един друг сектор не е засегнат.

"Какво значи 50% персонал? Нямам право да ги уволня. Изключително неграмотна и безсмислена заповед на шефа на РЗИ. Оставят да работят фризьорски салони, магазини за дрехи... "Зеленият сертификат" влезе в сила за 1-2 сектора. В Европа се наложи при достигане на 50-60% ваксинация", каза Алибегов.