Рисковете пред България заради напрежението между Русия и НАТО
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Януари 2022 12:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Рисковете пред България заради напрежението между Русия и НАТО

/КРОСС/ Необходимо е решение на МС, с което да се утвърди повишаването на готовността на Българуя при възникването на криза, а такава има. Това каза в ефира на „Здравей, България” бившият министър на отбраната Велизар Шаламанов. По думите му добра новина в свикването на Съвет по сигурността.

Заплаха за националната сигурност има в близките няколко месеца. Това прогнозира дипломатът Милен Керемедчиев. Заплахата няма да дойде в следващите дни или седмици, но в следващите няколко месеца. Сега започва надграждане на нашата политика. Съветът трябва да вземе решения, които да минат и през МС и парламента. Приемането на войски на територията на страната става именно така, добави той.

Настъпи часът на истината за България и НАТО. Това каза от своя страна журналистът Чавдар Стефанов. След дълго членство в Алианса България би трябвали да е готова на всичко, включително и на защита на съседни държави, членки на НАТО. Малки ни изненада това, което се случва, обществото не е подготвено, каза още той.