Ректорът на УНСС: Русия може да намери начин заобиколи санкциите
Секция: СВЯТ
25 Февруари 2022 09:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ректорът на УНСС: Русия може да намери начин заобиколи санкциите

/КРОСС/ "Не очаквах такова развитие, очаквах преговори. Явно Русия е стигнала предел и действа без значение какви са санкциите. Пределната полезност на санкциите се изчерпа. Те могат да бъдат заобиколени, ефектът им е доста дългосрочен. Руското ръководство да реши политически да реши проблема с Украйна, а не само с двете републики". Това заяви за "Твоят ден" проф. Димитър Димитров, ректор на УНСС.

По думите му не се очаква увеличаване на санкциите. "Светът наблюдава какво се случва в Украйна. Има известно успокояване, че конфликтът ще бъде само там. Може би Украйна ще бъде разделена на 2 или на 3, властта ще бъде сменена. Русия търси тотална промяна в Украйна", обясни той. И допълни, че пряка военна заплаха за България няма.

"Трябва да се помисли за енергийните и хранителните доставки. Мисли се за алтернативни варианти, икономиките и държавите могат да се адаптират. Сега няма газопровод, който да ни захранва през Украйна", смята проф. Димитров. И уточнява, че вариантът за доставки на втечнен газ от САЩ е по-далечен.