Костадин Костадинов за евакуацията на моряците: Българското правителство меко казано се изложи
Секция: ПОЛИТИКА
19 Април 2022 07:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Костадин Костадинов за евакуацията на моряците: Българското правителство меко казано се изложи

/КРОСС/ Българските моряци от кораба „Царевна“ вече са на родна земя. Но покрай тяхното прибиране се получи една, меко казано неразбория, по простата причина, че българското правителство за пореден път се изложи. Меко казано се изложи, всъщност то за пореден път се провали. Това каза в свое изявление във  фейсбук лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов. „Ние от „Възраждане“  започнахме да настояваме за активни действия за предприемане на освобождаването на българските моряци още от февруари месец, непосредствено след като започна войната на 24 февруари. В крайна сметка обаче, както е добре известно, българските моряци се прибраха в България без абсолютно никакво съдействие от страна на България, с изключение на едно – най-накрая българското правителство поне за едно нещо послуша „Възраждане“ и съветът, който ние дадохме, и изпрати българския правителствен самолет да ги прибере“, допълни Костадинов.

Няма да говоря сега за многобройните лъжи, които бяха изречени от министър-председателя, защото ме е гнус да говоря за това, заяви Костадинов. „Много ме досрамя – на 13 април българските моряци бяха спасени от 45-дневния украински плен, на 16-ти април българското правителство за благодарност затвори своите пристанища за руски кораби. Няма какво да коментирам“, категоричен е лидерът на „Възраждане“.

Костадинов разказа, че с него са се свързали българи, участващи в донбаското опълчение, които са му предложили да помогнат за евакуирането на българските моряци. „Истината е, че наши сънародници, българи от Донбас, от Донецк, които участват в донбаското опълчение се опитаха със собствени сили да евакуират българския екипаж. И в крайна сметка те успяха – Донецката народна република и силите на Руската федерация бяха тези, които успяха да евакуират българския екипаж“, допълни Костадинов.

Той благодари на Донецката народна република и на Руската федерация, за това, което са направили и са показали нагледно кой е добрият и кой е лошият в този конфликт. „Много е трудно, това е все пак война. Но в този конкретен случай ние видяхме кой защити българите и кой направи всичко необходимо, за да не ги защити“, в заключение каза Костадинов.