Електромобилите се карат повече от бензиновите коли
Секция: Автомобили
11 Май 2022 13:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Електромобилите се карат повече от бензиновите коли

/КРОСС/ Електрическите автомобили се движат повече от бензиновите. Това е резултат от оценка от сравнителния портал Check24. Шофьорите на електро автомобили в Германия са изминали средно 12 127 километра миналата година - с 18,8 процента повече от шофьорите на автомобили бензинови двигатели (10 210 километра).

Средно потребителите са карали дизеловите си автомобили (13 049 км), което е само със седем процента повече от километража на електроавтомобилите. С 12 763 километра собствениците на хибриди карат с 14 процента повече от средното за всички леки автомобили, застраховани чрез Check24 (11 230 km). Цифрите са базирани на заключенията на полици за автомобилна застраховка чрез Check24.

„Твърдението, че електро автомобилите изминават по-малко километри от тези с двигатели с вътрешно горене, може да бъде опроверган въз основа на годишния пробег на клиентите на Check“ - казва д-р. Райнер Клип, управляващ директор за застраховане на моторни превозни средства в Check24 - „Обхватът на електрическите автомобили непрекъснато се подобрява и притесненията да не се спрат на пътя вече са неоснователни.“

Renault Zoe е най-популярният електрически автомобил в Германия, втори е VW e-Up, следват ги два модела на Tesla. „Поради нарастващите цени на горивата и правителствените субсидии за електро автомобили, търсенето на последните ще продължи да расте“, казва д-р. Райнер Клип. При хибридите Toyota остава доминираща марка с три модела в първата петица.