Достойно представяне на България на „Евровизия“
Секция: Шоубизнес
11 Май 2022 16:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Достойно представяне на България на „Евровизия“ Гледайте втория полуфинал на песенния конкурс на 12 май и големия финал на 14 май по БНТ 1

/КРОСС/ БНТ 1 ще излъчи втория полуфинал на „Евровизия 2022" - на 12 май (четвъртък) от 22:00 ч. и големия финал на конкурса - на 14 май (събота) от 22:00 ч., когато България ще съобщи своя официален вот.
Българските представители от Intelligent Music Project излязоха под номер 7 на първия полуфинал със своето изпълнение на песента „Intention". Музикантите от супергрупата вдигнаха настроението в залата и представиха страната ни достойно, но не успяха да се класират за големия финал на 14 май. Рок бандата направи впечатляващо представяне, като сред специалните визуални ефекти, които допринесоха за по-въздействащото изпълнение на песента, беше триметрово „звуково ядро", разположено на сцената. В края на първия полуфинал станаха ясни държавите, които отиват на големия финал, а именно: Швейцария, Армения, Исландия, Литва, Португалия, Норвегия, Гърция, Украйна, Молдова и Нидерландия.

Във втория полуфинал на 66-то издание на „Евровизия 2022" ще участват 18 страни: Финландия, Израел, Сърбия, Азербайджан, Грузия, Малта, Сан Марино, Австралия, Кипър, Ирландия, Северна Македония, Естония, Румъния, Полша, Черна гора, Белгия, Швеция и Чехия.

В зрелищния финал на 14 май в Торино, Италия ще участват общо 25 страни - 5-те държави основателки на конкурса и 10-те държави победители в първия и втория полуфинал.

Изпълнението на Intelligent Music Project от полуфинала на Евровизия може да гледате тук.