Студенти от СУ с награди от състезание по право на ЕС
Секция: Наука
12 Май 2022 13:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Студенти от СУ с награди от състезание по право на ЕС

/КРОСС/ Студенти от Софийския университет (СУ) „Св. Климент Охридски" получиха специални награди за оратори от международното състезание по право на Европейския съюз СЕЕМС (Central and East European Moot Competition). То е под патронажа на Съда на ЕС и Центъра по европейски правни науки на университета в Кеймбридж.

Тази година състезанието се проведе в Будапеща, като отборът на СУ беше представен от Денислав Маринов (2-ри курс), Габриела Аврамова (3-ти курс), Радина Тихинова (3-ти курс) и Тихомир Проданов (4-ти курс), под ръководството на треньорите - Илияна Тодорова и Мартин Якимов, завършили „Право" в СУ и бивши участници в състезанието.

Българските студенти се изправиха срещу отбори от едни от най-престижните университети в Европа, а тяхно жури бяха съдии и генерални адвокати от СЕС и други специалисти в областта.

Участниците демонстрираха задълбочени правни аргументи, презентационни умения и отборен дух, като само половин точка ги раздели от полуфиналите, разказаха треньорите им.

Въпреки това, повод за гордост са двете индивидуални награди за оратор, спечелени от Радина Тихинова и Тихомир Проданов за отличните им презентационни умения. За пръв път участниците от български отбор печелят не една, а две подобни индивидуални награди.

„От името на треньорите и целия отбор искаме да благодарим на всички, които ни слушаха по време на нашите тренировки, за отделеното време и подкрепата", каза Илияна Тодорова.